Voor alle aanbiedingen en kortingen

Blog

Pallet kopen? Kijk hier eens naar!

Pallets Kopen

Jaarlijks worden meer dan 450 miljoen pallets gebruikt in europa. Je kunt ze vinden in verschillende soorten en maten,  voor uiteenlopende doeleinden. Van brandmateriaal, tot opslag en vervoermiddel. Maar welke pallets zijn voor jou nou de beste keus en waarom? Daar kom je achter in deze blog.

Soorten pallets

De meest voorkomende soort pallet op het Europese vasteland, is de Europallet van 80×120 cm. In het Verenigd Koninkrijk wordt enkel de pallet 100×120 cm  gebruikt. Deze maat wordt ook wel op het Europese vasteland gebruikt, veel supermarkten gebruiken deze pallet in hun distributiecentra voor het bevoorraden van de winkels. Als laatst veel gebruikte pallet is er het DPB pallet, wat een afkorting is van poolbeheerder Dranken Pallet Beheer, Zoals de naam al zegt, zijn deze pallets geschikt voor het opslaan en vervoer van statiegeld dranken en wordt dus door de Nederlandse drankenleveranciers gebruikt. De grote van het pallet bedraagt 100×120 cm.

Houten pallets

Pallets zijn vooral gemaakt van hout, kunststof of karton. Hout is stevig en kan buiten staan, echter moeten pallets  voor import en export vaak een bijkomende handeling ondergaan om schadelijke organismen te doden. Bij hout is alleen warmtebehandeling een legale oplossing. Vanaf 9 euro kan je al houten pallets kopen, met een statiegeld waarde van 7 euro!

Kunststof pallets

Kunststof is makkelijk te reinigen en is erg veilig. Dit is vooral belangrijk in de voedings- of farmaceutische branche, waar veiligheid noodzakelijk is. Nadeel is wel dat een kunststof pallet niet inruilbaar is, dus als je  dat je waarschijnlijk duurder uit bent vanaf 5 euro per pallet.

Kartonnen pallets

Pallets van karton zitten duidelijk in de lift. Duurzaamheid is hier een belangrijke factor bij, want het wordt gemaakt van gerecycled papier, terwijl een kartonnen pallet na gebruik zeer eenvoudig en kosteloos het recycle proces in kan. Daarnaast is een kartonnen pallet ook nog eens licht, met gemiddeld 5 kg en dus met de hand te verplaatsen. Ter vergelijking, een houten pallet weegt 20 à 25 kg, Nog een voordeel van kartonnen pallets ten opzichte van houten pallets is dat het gemakkelijk in aanmerking komt voor luchtvracht, wat de luchtvracht tarieven zijn afhankelijk van het brutogewicht van de zending. Nadeel kan wel zijn dat de kartonnen pallets minder stevig zijn dan anderen, maar met 500 kg draagvermogen zit dat wel snor. Pallets kopen van karton kan al vanaf 5 euro!

Geef een reactie