voordelig-kopen.nl

Voor alle aanbiedingen en kortingen

Blog

Tips om geld te besparen op kleding

We vinden het natuurlijk allemaal leuk om zo nu en dan even weer iets nieuws te kopen om de voorraad in de kledingkast te vullen. Er zijn genoeg winkels die je in elke stad wel vindt waar je voor een prima prijsje een nieuw shirtje kunt kopen. Toch betaal je hier negen van de tien keer nog meer voor dan nodig zou zijn. En vaak is het over het algemeen niet eens nodig. Hier wat tips waardoor je dat extra geld aan het eind van de maand over houdt voor andere leuke dingen.

Uitgaven bijhouden

Je uitgaven bijhouden is over het algemeen nooit onhandig. Het is belangrijk om inzicht te krijgen in wat je uitgeeft. Je denkt dat je dat allemaal wel prima onthoudt bij het kopen van alles, maar pas als je een schema ziet realiseer je je waar je geld allemaal naartoe gaat. Bekijk eens voor de grap wat je de afgelopen 2 maanden hebt uitgegeven aan kleding. Wat voor soort kleding? Had je het echt nodig? Waren het impulsieve aankopen? Ga dit voor jezelf even langs om een beter inzicht te krijgen. Hierdoor word je bewuster en krijg je waarschijnlijk ook meer motivatie om te gaan besparen.

Budgetteren

Wat je misschien wel al vanaf jongs af aan hebt meegekregen vanuit huis, is budgetteren. Spreek met jezelf een budget af wat je per week of per maand maximaal mag uitgeven aan kleding. Zodra je hier een uitdaging van maakt, mag je ook trots op je zijn als je je hieraan houdt. Het is een persoonlijk bedrag wat je met jezelf afspreekt. Vind je het moeilijk om je te houden aan dit soort ongeschreven afspraken? Ga de uitdaging aan met een vriendin van je! Zo kunnen jullie elkaar op de hoogte houden hoe het gaat en of het haalbaar is, ja of nee.

Sale shoppen

Vaak denk je er niet aan als je aan het shoppen bent, maar sale shoppen is dé oplossing voor goedkope schatten vinden. Het is vaak even zoeken en je moet er een beetje geduld voor hebben, maar er zitten altijd schatten verstopt in die torenhoge stapels.

Kledingkast doorspitten

Je zou het misschien niet denken, maar als je een grote kledingkast hebt vergeet je vaak wat er überhaupt allemaal hangt. Een vergeten broek uit de collectie van Studio Anneloes? Of wat dacht je van oudere kleding waar je opeens weer in past, of misschien beter zit een aantal jaren later?

Geef een reactie

Thema door Anders Norén