voordelig-kopen.nl

Voor alle aanbiedingen en kortingen

Blog

Welk materiaal is het beste voor jouw vloer

Wanneer je van plan bent om een nieuwe vloer te gaan leggen, zijn er vele mogelijkheden waar je uit zou kunnen kiezen. Zo zou je voor jezelf kunnen kiezen of je over een houten of stenen vloer wilt beschikken, maar ook hier zijn veel verschillen in te vinden. Wanneer je kiest voor een houten vloer of een vloer met een houten structuur, kun je de keuze maken tussen laminaat, parket, specifiek houten vloeren of een parketvloer. In dit blog wil ik graag met je kijken naar deze verschillende materialen die je kunt gebruiken voor je vloer. We zullen kijken naar de mogelijkheden die Laminaatenparket.nl te bieden heeft, waar we ook dieper in zullen gaan op PVC vloeren!

Het leggen van een vloer

Wanneer je van plan bent om een vloer te gaan leggen en de keuze hebt gemaakt in het materiaal wat je wilt gebruiken, is het tijd om de ondergrond te leggen. Voor een laminaatvloer zijn hier verschillende ondervloertegels voor te vinden, waarna er – na het leggen van een extra zeil – laminaat kan worden gelegd. Nu is het zo dat je niet voor iedere laminaatvloer deze ondervloer dient te leggen, maar brengt dit wel een mooie basis aan voor je vloer. Je kunt de vloer bijvoorbeeld egaliseren met de eerste laag van de ondervloer, om de vloer goed te bedekken met de tweede laag, waar men meestal een aluminium ondervloer voor gebruikt. 

Voor iedere vloer dien je te beschikken over een specifieke ondervloer. Wanneer je jouw vloer aanloopt bij laminaatenparket.nl, zal je hier altijd het juiste advies in krijgen! 

PVC vloeren, ideaal voor alles

Iedere vloer heeft zowel zijn voor- en zijn nadelen. Laminaatvloeren bestaan bijvoorbeeld uit verschillende bestanddelen, waardoor de unieke samenstelling de juiste stevigheid biedt. Houten vloeren zijn daarentegen zeer massief van materiaal, maar beschikken wel over een unieke uitstraling. De naden van het hout zijn namelijk zeer goed terug te zien in de vloer. Waarna je de houten vloer op een juiste manier behandeld, zal deze zeer stevig zijn en lang mee gaan!

Wanneer je beschikt over kinderen en graag de vloer schoon wilt houden, zijn PVC vloeren ideaal. PVC vloeren zijn gemaakt van PVC, die een uitstraling hebben van een houten- of visgraatvloer. De PVC vloer leg je bijna precies hetzelfde als laminaat, maar beschikken PVC vloeren meestal over een plaklaag. Plak de PVC vloeren op de vloer en klaar! Voor meer informatie kun je altijd nog een kijkje nemen op de website!

Verschillen tussen laminaat, parket en PVC vloeren

Zoals we het er net al even over hebben gehad, zijn er vele verschillen tussen laminaat-, parket- en PVC vloeren. Laminaat- en Parketvloeren beschikken over een bepaalde stevigheid, terwijl PVC vloeren juist gemakkelijk schoon te houden zijn. Kijk dus goed naar de mogelijkheden en de eisen die je zelf stelt aan een vloer, om uiteindelijk een keuze te maken!

Wil je nu meer informatie hebben over de verschillende vloeren? Neem eens een kijkje op Laminaatenparket.nl!

Geef een reactie

Thema door Anders Norén