Voor alle aanbiedingen en kortingen

Blog

De aanschaf van een nieuwe televisie

TV beugel

Om de zoveel jaar is het weer tijd voor een nieuwe televisie. We willen allemaal mee gaan met de laatste trends dus kopen we een mooie, nieuwe, strakke en platte televisie. Uiteraard, rekening houden met ons budget. Er zijn verschillende factoren die komen kijken bij de aanschaf van een nieuwe televisie. Zo zijn er tal van aanbieders met allemaal zeer scherpe aanbiedingen. Welk merk je moet kiezen is voor velen ook een lastig dilemma en dan moet de tv ook nog een mooie plaats in de kamer krijgen. Ik zal jullie met wat eenvoudige tips helpen bij het keuzeproces van een televisie.

Het merk

Er zijn talk van merken van televisies van bekend tot onbekend en van duur tot spotgoedkoop. Een merk dat de laatste jaren sterk in populariteit is gestegen is Lenovo. Dit elektronicamerk biedt goedkope televisies aan met een relatief hoge kwaliteit beeldscherm. De bekende merken als LG, Philips en Samsung bieden ook hoge kwaliteit televisies aan, maar dan tegen een hogere prijs. Panasonic vraagt over het algemeen de hoogste prijs voor een televisie. Zekerheid heb je nooit, maar met een Panasonic weet je bijna zeker dat je goede kwaliteit in huis haalt.

De aanbieders

Eigen winkels hebben bovengenoemde merken als LG, Lenovo en Panasonic over het algemeen niet. Het zijn de elektronicagiganten die alle merken in hun filialen aanbiedingen. Hierbij kun je denken aan winkels als Mediamarkt, Coolblue en Expert. Tegenwoordig kun je ook veel televisies online bestellen. Voorheen werd er sceptisch gedacht over de kwaliteit van online aangeschafte televisies, maar anno 2019 besteld de helft van de consumenten hun elektronica online. Naast de elektronicazaken bieden winkels als de Action, de Kruidvat en Albert Heijn zo nu en dan ook spotgoedkope televisies aan. Tevens zit hier vaak dezelfde garantie op, als wanneer de televisie wordt aangeschaft bij de elektronica aanbieder.

De bevestiging

Over het algemeen zet men een televisie op een speciaal daarvoor gemaakte tv-meubel. Aangezien dit veel ruimte in beslag neemt, kun je er ook voor kiezen om de televisie, middels een TV beugel, te bevestigen aan het plafond of de muur. Er bestaan draaibare beugels, platte beugels, kantelbare beugels, extra lange beugels en elektrische beugels. Deze laatste beugels kun je vanuit je bank of bed met een afstandsbediening besturen. Tevens kun je ook een speciale plafondbeugel aanschaffen, welke je dient te bevestigen aan het plafond.

Er zijn kortom dus veel zaken waar je rekening mee dient te houden bij de aanschaf van een televisie, maar met de bovengenoemde tips kom je al een heel eind.

Geef een reactie