Voor alle aanbiedingen en kortingen

Blog

De beste moederborden voor een klein budget

moederborden

Wil je zelf een pc bouwen, maar heb je niet veel geld om uit te geven? Begin met de CPU die je wilt en kies dan een bijpassend moederbord voor niet te veel geld. Moederborden komen in allerlei prijsklassen, soorten en maten. Je hebt echt niet het allerduurste moederbord nodig als je niet veel spectaculaire dingen wil doen met je computer. Het gaat er voornamelijk om dat het moederbord stabiel is en de rest van de computer goed aanstuurt. Wij zetten hier een aantal moederborden op een rijtje, zodat jij degene kan uitkiezen die het beste bij jou en je budget past.

Wat is de rol van een moederbord?

Je moederbord is het centrale deel van je pc dat al het andere bij elkaar houdt, dus het is belangrijk de juiste te kiezen. Het is het beste om eerst de CPU te bepalen, zodat je weet welke socket en welk type moederbord je nodig hebt. Het moederbord is een belangrijk deel van uw computer. Deze zorgt er namelijk voor dat alle componenten in uw computer met elkaar kunnen communiceren: van videokaart en geluidskaart tot harde schijf, SSD, DVD en Bluray. Het heeft niet voor niks het woord moeder in zich. Het is een essentieel deel van de computer en zonder moederbord heb  je ook geen computer.

Opties goedkope moederborden

De goedkope opties zijn over het algemeen moederborden rond de 100 euro.  De duurste van deze moederborden is 117 euro, dus je houdt nog ruimte in je budget. Bovendien zijn deze uitgerust met sockets voor CPU’s met stevige graphics, zodat je niet per se hoeft uit te breiden met een grafische kaart. Deze moederborden hebben vast niet alle goede eigenschappen die de high-end modellen hebben, maar het zijn betrouwbare componenten van goede kwaliteit die je goed zullen dienen. Verder zijn ze compatibel met de nieuwste serie processoren, omdat je als je dit artikel leest waarschijnlijk op zoek bent naar een moderne maar niet te dure machine.

Modellen

Als je dus voor een goedkoper moederbord gaat, kies dan vooral 1 van deze modellen:

Er zijn natuurlijk veel meer goedkope opties, maar dit zijn de drie die wij als beste getest hebben. Voor zo’n 60 euro koop je al een prima functionerende moederbord, maar heb je gewoon wat minder features. Daarom maakt het uiteindelijk niet zoveel uit welk moederbord je kiest. In zijn algemeenheid raden wij aan om onderdelen van het merk MSI te kopen. Succes met je aankoop!

Geef een reactie