Voor alle aanbiedingen en kortingen

Blog

De ideale werkplaats voor de serieuze hobbyist

Tools

Of het nu professioneel of puur voor de lol is, elke hobbyist geniet van een mooie werkplaats. Deze werkplaats kan op zolder, in de schuur of bij een gezamenlijke hobbywerkplaats zijn. In deze ruimtes kunnen verschillende hobby’s uitgeoefend worden. Denk bijvoorbeeld aan schilderwerk, houtbewerking of metaalbewerking. Welke hobby je ook uitoefent, inrichting is er belangrijk voor elke hobbyist. De juiste inrichting en materialen zorgen voor overzicht en rust. Je wil namelijk ongestoord aan je project kunnen werken zonder onderbroken te worden doordat je bijvoorbeeld iets mist. Naast basisgereedschap, opbergbakken, haakjes en werkbanken, zijn deze drie tools onmisbaar voor elke hobbyist.

Draaibank

Voor de doe-het-zelver zijn er handige draaibanken beschikbaar. Deze passen zowel in een grote als kleine werkplaats. De draaibanken zijn geschikt voor het draaien van metaal, non-ferro, kunststof en hout. Doordat ze eenvoudig te bedienen zijn, kunnen ook beginners ermee aan de slag. Afhankelijk van het project en de wensen van de hobbyist, kan er gekozen worden voor verschillende typen. Zo zijn er draaibanken met o.a. verlichting, lek- en spatbakken, vaste bril en onderstel. Ook kun je ervoor kiezen om eentje op maat te laten maken in de kleur die je wil. Twijfel je over de grootte? Dan is het aan te raden om naar een showroom te gaan en de mogelijkheden te besproken met een specialist.

Gereedschapswagen

Heb je graag alles bij de hand? Of heb je simpelweg geen zin om zware gereedschappen constant mee te sjouwen? Investeer dan in een mooie gereedschapswagen! In verschillende soorten, maten en kleuren zijn deze wagens te koop. In een gereedschapswagen kun je gemakkelijk alles sorteren en opbergen. Door de wieltjes aan de onderkant verplaats je de wagen gemakkelijk naar elke klus. Je kunt het ook naast je zetten tijdens het project en vervolgens weer opbergen in de hoek. De gereedschapswagen zijn van Aluminium waardoor ze werkplekbestendig zijn. Vaak kun je kiezen uit verschillende lades, waardoor je alles kwijt kunt. Als je nog niet over gereedschap beschikt, kun er ook voor kiezen om een gevulde gereedschapswagen te kopen. Uiteraard ligt de prijs hiervoor hoger.

Werkplaats compressor

Voor verschillende hobby’s kan een compressor erg handig zijn. Een compressor zorgt namelijk voor hoge druk die gebruikt kan worden voor bijvoorbeeld verfwerk, schilderwerk, spuitwerk of zandstralen. Ook als je met voertuigen werkt, is een compressor onmisbaar op een werkplaats. Afhankelijk van de hobby en gebruiksduur kun je kiezen voor een grote of kleine compressor. De grootte kan vertaald worden naar de letterlijke grootte en de luchtdruk in het reservoir. Kijk even goed naar welke je nodig hebt, want niet elke compressor is geschikt voor elke hobby. Je wil immers niet iets beschadigen of een miskoop doen.

Geef een reactie