voordelig-kopen.nl

Voor alle aanbiedingen en kortingen

Blog

Heerlijk fietsen, ook met flinke tegenwind

Wanneer je, net als ik, gek bent op fietsen, dan is het wel zo fijn als dat een klein beetje minder zwaar wordt. Ik bedoel, op een gegeven moment gaan de jaren toch wat tellen. Elektrische fietsen aanschaffen voor jezelf en je fietsmaatje is dan een goed idee. Je kunt dan lekker blijven fietsen, zonder compleet uitgeput thuis te komen. Ook kom je met een elektrische fiets eens op andere plekken dan op een gewone fiets. Want op een elektrische fiets door de duinen fietsen is geen enkel probleem. Terwijl heuveltje op, heuveltje af op een gewone fiets nog wel eens tegen kan vallen.

Een "voordewindfiets"

Je kunt een elektrische fiets veel benamingen geven. Maar mijn favoriet blijft toch de "voordewindfiets". Op een elektrische fiets ga je natuurlijk altijd voor de wind. Je krijgt een zetje in de rug net op het moment dat je dat nodig hebt. Ga je heuveltje af of heb je al de wind in de rug, dan zal de elektrische fiets niet extra hard gaan. Het is maar net hoe hard je trapt. Want dat moet je, ook met een "voordewindfiets" gewoon blijven doen. Het is geen veredelde brommer. Je moet zelf aan het werk om vooruit te komen.

Oefenen is wel van belang

Als je eenmaal hebt leren fietsen, dan verleer je dat nooit weer. Maar fietsen op een elektrische fiets is toch net weer even anders. Je snelheid bijvoorbeeld, dat is wel iets waar je even aan zult moeten wennen. Want één keer trappen geeft meer snelheid door de activering van de trapondersteuning. Je hebt dan, zeker in het begin, het gevoel dat je een zetje in je rug krijgt bij iedere trap die je doet. Een elektrische fiets is ook vaak iets zwaarder dan je gewone, oude fietsje. Het is dan ook verstandig om even te oefenen op het nemen van bochten en het plaatsen van de fiets op de standaard of in de stalling of schuur.

Even een proefrondje en genieten maar

Zodra je je proefrondje hebt gemaakt en je voelt ze zeker op je nieuwe elektrische fiets, dan kun je echt op pad. Je begint natuurlijk met een wat kleiner rondje, in de buurt, maar je zult merken dat je dat al snel uitvergroot naar een steeds groter rondje. Want het fietsen op een elektrische fiets geeft je zoveel plezier, daar kan (bijna) niets tegenop. Je merkt al snel dat je bijvoorbeeld een dorp verderop boodschappen gaat doen. Ook bij flinke tegenwind.

Geef een reactie

Thema door Anders Norén