Voor alle aanbiedingen en kortingen

Blog

Help! Ik zoek een nieuwe mobiel

hollandsnieuwe

De aanschaf van een nieuwe mobiel is voor velen een lastig en tijdrovend proces. Je hebt eigenlijk drie groepen mobiel gebruikers. Er zijn zeer trouwe Apple gebruikers die altijd de nieuwste modellen aanschaffen en er geen seconde over nadenken om over te stappen naar een ander merk. Dan zijn er ook de relatief trouwe Samsung gebruikers die ook liever geen ander merk willen en over het algemeen een hekel hebben aan het merk Apple. De derde groep zijn de overige gebruikers, die vooral kijken naar de prijs van de mobiel. Het merk maakt deze groep in principe veel minder uit. Het voordelig aanschaffen van een mobiele telefoon is voor hun het meest belangrijke. Er zijn een aantal aspecten waar je rekening mee dient te houden wanneer je een abonnement aan schaft bij één van de bekende aanbieders als KPN, Tele 2 of hollandsnieuwe.

BKR-registratie

Indien je een abonnement af sluit bij een mobiele telefoonprovider en deze niet in één keer betaald, maar verspreid over bijvoorbeeld 24 maanden, krijg je een registratie bij het Bureau Krediet. Het Bureau Krediet Registratie houdt alle eventueel afgesloten leningen bij en ook eventuele betalingsachterstanden worden vastgelegd. Deze BKR-registratie kan invloed uitoefenen op eventuele nieuwe leningen, waaronder de hypotheek op een huis. Indien de bank verwacht dat het niet verantwoord is om nieuwe leningen te verstrekken, dan zal het bijvoorbeeld geen hypotheek kunnen geven. Uiteraard speelt het inkomen van jou en je eventuele partner ook een rol binnen de eisen van een hypotheek. Veel landen hebben het Nederlandse BKR gevolgd en voeren nu eenzelfde beleid. Nadelig is een BKR-registratie niet, zo lang er geen betalingsachterstanden zijn. Dit geeft banken een veilig gevoel en zorgt ervoor dat ze graag zaken met jou willen doen.

Het merk

Wellicht heeft iedereen in jouw omgeving een Apple of Samsung en ga jij er automatisch ook vanuit dat dit de beste keuze voor jou is. Toch hoeft dit niet altijd het geval te zijn. Zelf heb ik een paar jaar geleden een dure Samsung gekocht, welke mij vanaf dag 1 eigenlijk teleurstelde. Ik had veel geheugen nodig in verband met werk en school. Geheugen hebben Samsung telefoons niet echt, waardoor mijn geheugen al zeer snel vol raakte en ik genoodzaakt was om naar alternatieven te zoeken. Hetzelfde geldt voor de Apple telefoons. Wees je dus bewust van het gebruiksdoel van de mobiele telefoon en laat je niet misleiden door de naam van het merk. Een Huawei of Sony mobiele telefoon kan namelijk veel beter werken dan een Samsung of Apple.

Geef een reactie