Voor alle aanbiedingen en kortingen

Blog

Voordelig organiseren: zo doe je dat!

laptoptassen

Wat ooit begon met een kleine community aan study-blrs, is uitgegroeid tot een steeds populairder fenomeen. De kunst van het organiseren! Of tenminste, de illusie van georganiseerd zijn, maar vaak eigenlijk een vorm van afleiding zoeken. Maar een kunst is het zeker. Het begon met zelfgemaakte versies van een aantal gedreven studenten met opmerkbaar mooie handschriften, maar tegenwoordig is het overal te koop. Notitieboekjes en bullet journals die je de kans geven om zo mooi mogelijk je leven op orde te zetten. To-do lijsten, receptenboeken, adresboeken, studiewijzers, cijferlijsten, alles in één! Er gaat – met name als je van jezelf niet al in feilloos cursief schrijft – wel aardig wat tijd in zitten, helaas – wat misschien juist een foutje lijkt in die perfecte organisatie. Maar volgens velen helpt het enorm met hun hoofd op orde krijgen, wat je op zijn beurt weer betere concentratie geeft terwijl je de taken op je to-do lijstje daadwerkelijk aan het uitvoeren bent. Als je nog niet zeker bent of het wat voor jou is wil je er alleen niet al teveel geld aan uitgeven. Lees hier de beste tips over hoe je voordelig begint!

Wat is een bullet journal?

Iedereen is bekend met de agenda. Een boekje wat per week de dagen laat zien, zodat jij overzicht houdt op al je geplande afspraken en naderende deadlines. Maar voor andere dingen die je zou willen noteren laten ze vaak geen ruimte over. En het probleem met gewone notitieboekjes is dat of de lijntjes in de weg zitten, of dat je ze juist mist. Bullet journals bieden daar de perfecte oplossing voor: stipjes over de pagina, zodat je ze leeg kan laten of makkelijk streepjes kan trekken waar je dat wil. Handig voor als je recht wil schrijven, juist wil tekenen, óf als je kaders en vakjes wil maken.

Maar waar haal je de materialen betaalbaar vandaan? Vanwege de toenemende populariteit zijn de boekjes zelf vrij simpel te vinden voor spotprijsjes, bijvoorbeeld bij de Kruidvat of de Action. Een goedkoop assortiment aan gekleurde pennen vind je in veel speelgoedwinkels voor kinderen, ook hebben ze tegenwoordig bij bijvoorbeeld de Action ook leuke brush pens om kalligrafie-achtige letters te maken.

Vergeet de rest niet

Je kunt natuurlijk wel je leven bijhouden in een bullet journal, maar er zijn een aantal andere zaken die je qua organisatie op orde moet hebben. Zorg dat je je spullen goed opbergt in een leuke bureau organizer, een mooie etui voor je pennen en zoek eens tussen de laptoptassen of je daar een betaalbaar exemplaar tussenzit. Zo verschijn jij op school of op je werk op-en-top georganiseerd en hou je thuis tijd over om je bullet journal mooi te maken.

Geef een reactie