Voor alle aanbiedingen en kortingen

Blog

Voordelig kopen met een online werkplek

online werkplek plaatje

De werkende wereld veranderd snel. We leven in een 24 uurs economie  en daarom is het helemaal niet meer zo logisch om van 9 uur tot 17 uur je werk te doen. Steeds vaker eisen we van een werkgever dat er tijds- en plaatsonafhankelijk gewerkt kan worden. Hiervoor zijn er wat technische middelen nodig. Eén van die zaken is de online werkplek. Eigenlijk kan je daarmee overal werken als er maar internet in de buurt is en dat is tegenwoordig heel snel zo. Zeker als je mobiel een onbeperkt internetbundel heeft. Geef je medewerkers nog niet de mogelijk om met hun online werkplek overal en wanneer ze maar willen hun werk te doen? Lees dan snel dit blog.

Wat is een online werkplek?

Dat is niet heel ingewikkeld om uit te leggen. het is een werkplek die je via een online omgeving kunt benaderen. Vaak maakt het dan dus ook niet uit via welk apparaat je dat doet als er maar internet is. Vervolgens kom je via een online omgeving bij je applicaties en je bestanden terecht en kun je je werk doen. De meeste bedrijven die de online werkplek kunnen aanbieden aan hun medewerkers werken in de cloud. Het wordt dan technisch wat makkelijker om de online werkplek in te regelen. Met in de cloud werken zijn er meerdere mogelijkheden. De meeste MKB bedrijven die wat kleiner van formaat zijn komen goed uit de voeten met een public cloud oplossing. Dit is een algemene cloudomgeving waarbij je van een afgeschermd deel gebruik maakt. Je moet hierbij denken aan bijvoorbeeld office365. Je kunt hierin ook nog wel wat autorisaties toekennen. Bijvoorbeeld wie welke bestanden mag benaderen. Het is een standaardoplossing die voor kleine bedrijven prima toereikend is. Als je wat groter wordt kom je er vaak niet meer mee uit de voeten en kies je eerder voor een private cloud of hybrid cloud oplossing.

Talent binden met de online werkplek

Op dit moment zitten we in een fase waarin er een behoorlijk tekort is op de arbeidsmarkt. Veel bedrijven hebben moeite om hun vacatures ingevuld te krijgen. Het binden van jong talent is dus super belangrijk geworden om de ambities die je met je bedrijf hebt te kunnen realiseren. De online werkplek is een middel wat daar zeker aan bijdraagt. Jong talent eist veel vaker van werkgevers dat ze flexibel kunnen zijn in het tijds- en plaatsonafhankelijk werken. Eerder gaven we al aan dat dit daar een uitstekend middel voor is om dit echt te kunnen doen.

Geef een reactie