Voor alle aanbiedingen en kortingen

Blog

Voordelig het huis renoveren

Huis renovatie

Renovatie van het huis is een lastig  project. Het is lastig omdat je niet je hele huis kan plat gooien en een nieuwe bouwen. Je moet het met de ruimte doen die je hebt. Daarnaast wil je er natuurlijk blijven wonen tijdens de renovatie. Dus moet je goed plannen om dit te verwezenlijken. Ik ga je uitleggen hoe je kan bepalen welke onderdelen van het huis als eerst moeten worden gerenoveerd en hoe je kan bepalen waar je een vakmannen kan vinden voor de renovatie. Daarbij zal ik ook kort uitleggen over hoe je kan bepalen wat je ongeveer kwijt zal zijn aan een je renovatie huis.

Renovatie huis

Een huis renovatie is de manier om je woonomgeving compleet te veranderen. Als je je huidige woning helemaal zat bent maar toch niet wil verhuizen is een renovatie een uitstekende oplossing. De renovatie kan je huis compleet veranderen. Je kan de volgende onderdelen toevoegen of renoveren binnen of aan je huis:

  • Aanbouw
  • dakkapel
  • badkamer
  • toilet
  • keuken
  • verlichting
  • deuren
  • schilderwerk
  • kelder

Daarnaast heb je natuurlijk nog de woonkamer, slaapkamers en zolder die verbouwd kunnen worden. Maak een lijst en kies wat jij het belangrijkste vind om te verbouwen. Wanneer iets onderaan de lijst staat zal dit ook als laatst worden opgepakt.

Kosten van een renovatie

De kosten van een renovatie kunnen flink oplopen dus zal je goed moeten kortsluiten met de vakmannen wat het budget is en welke aspecten van de woning als eerst moeten worden verbouwd. De onderdelen die niet binnen het budget passen zullen dan een andere keer worden uitgevoerd wanneer het budget weer toereikend is. Onderdelen zoals een aanbouw, badkamer of keuken kunnen al snel oplopen in prijs. Dus bespreek goed met de vakmannen hoeveel het mag kosten en laat je niet verassen door hoge bedragen.

De kosten van een renovatie kunnen heel erg verschillen per aannemingsbedrijf dus houd hier rekening meer. Sommige zitten in een hoger segment dan anderen en zullen dan ook kwalitatief beter werk leveren. Denk er wel aan dat het om je huis gaat dus kwaliteit is hierbij zeer belangrijk. Je wil niet over 5 jaar wéér een renovatie moeten doen omdat het er niet meer uitziet!

Hoelang kan een renovatie duren?

Dit hangt af van het aannemingsbedrijf. Als de aannemer een groot aantal werknemers heeft dat gelijk inzetbaar is kan het allemaal vlug gedaan worden. Maar wanneer de aannemer wat minder werknemers heeft zal het werk natuurlijk ook langzamer worden uitgevoerd. Het werk moet natuurlijk wel goed worden uitgevoerd. Haastige spoed is zelden goed!

Geef een reactie